Atelierele de improvizatie JADD


Billboards

Atelierele de improvizatie JADD reprezinta o serie de concerte prin care incercam sa aducem in fata spectatorului roman suflul nou al muzicilor creative contemporane.
 
Speram ca prezenta la Bucuresti a unor artisti ca Mats Gustaffson, Joe McPhee, Ken Vandermark, Peter Evans, Paal Nilssen Love, Michael Zerang, Ab Baars, Jon Irabagon, Fred Lonberg Holm, Ingebrigt Haker Flaten, Ig Henneman, Andy Moor sau Terrie Ex, Aaron Moore sau Daniel Padden sa creeze acea masa critica a unui public dispus sa se lase devorat de limbaje sonore aventuroase si provocatoare.
 
Pentru ca ambitia noastra, ca sa-l citam pe Iancu Dumitrescu, tine "doar de incercarea de a arde perioadele de intoleranta estetica si de sincronizare cu eforturile mirabile ale lumii".
 
Atelierele de improvizatie JADD au avut ca partener principal in anii 2010-2015 clubul CONTROL din Bucuresti, care ne-a oferit pe langa scena de concert si sprijinul logistic necesar, adeseori sprijin financiar consistent, fara de care aceste manifestari sub sigla JADD nu ar fi fost posibile.
Atelierele de improvizatie JADD au mai fost sustinute de Ambasadele Olandei, Norvegiei si Suediei la Bucuresti, de Universitatea Nationala de Muzica si Centrul de Muzica Electroacustica si Multimedia al UNMB.

Clinical JAZZ


unipoluri

Clinical Jazz este o serie de auditii muzicale produse de JADD care a inceput la clubul Oblio in anul 2006 si a continuat apoi in Club Control (pasajul Victoria) si in alte cluburi din Bucuresti.
 
Clinical Jazz sunt produse pentru cei ce aleg sa fie conectati la tendintele muzicii contemporane improvizate, la timpul prezent al muzicii de avangarda.
 
Clinical Jazz au fost si evenimente conexe unor concerte la care JADD a fost partener, cum a fost cazul concertului Pink Freud din Club Control in 2011, produs de Institutul Polonez.

Festivalul JAZZ AND MORE


locatie publicitara multipillar

Festivalul Jazz and More de la Sibiu este produs de asociatia culturala Interzone condusa de Mircea Streit si este singurul festival din Romania dedicat muzicii contemporane ce are la baza improvizatia.
 
Festivalul se vrea o continuare a traditiei jazzului creativ pe care l-a avut Sibiul prin anii 80 cand pe scena sibiana de jazz urcau, pe langa cei mai buni muzicieni romani, o serie de artisti consacrati ai muzicii improvizate cum ar fi: Gunter Hampel, Jeanne Lee, ROVA Saxophone Quartet, Alexander von Schlieppenbach, Albert Mangelsdorf, Evan Parker, Paul Lovens, Ernst-Ludwig Petrowski si multi altii.
 
JADD a fost partener al editiei din 2008, producand trei din concertele care au compus acel festival: Carlo Actis Dato in duet cu Baldo Martinez, trioul suedez GUL 3 si Atipico Trio, trio de saxofoane condus de acelasi Carlo Actis Dato.
 
Festivalul a ajuns in 2014 la a 11 a editie si a transformat Sibiul in cel mai de seama reprezentant al scenei muzicii de avangarda din Romania.

Ab Baars / Ig Henneman Duo


Mesh-uri pe Magazinul Unirea

In 2013, cu ocazia concertului Ab Baars - Ig Henneman Duo, ne-am transferat din spatiul underground al clubului Control inspre scene mai academice, sala George Enescu a Universitatii Nationale de Muzica, cu sprijinul Centrului de Muzica Electroacustica si Multimedia al UNMB.

Acest concert a fost realizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Olandei la Bucuresti si a facut parte dintr-un mini turneu in Romania, produs in colaborare cu asociatia Muzica de vest din Oradea.

The Thing


Billboards

"The Thing are jazz, but not as you know it" (BBC)
 
Mats Gustafsson (Suedia) este unul din cei mai originali si influenti saxofonisti ai scenei free, construindu-se alaturi de grupuri ca Brotzmann Chicago Tentet, AALY trio, Gush, Zu sau The Ex.
 
Ingebrigt Haker Flaten (contrabas) si Paal Nilssen-Love (tobe) formeaza cea mai heavy sectie ritmica a Norvegiei, lucrand impreuna in grupuri ca School Days cu Ken Vandermark, Scorch sau Atomic. Ca abordare sunt fiecare influentati de o alta traditie free (engleza, americana sau germana) acestea simtindu-se mai degraba decat auzindu-se in muzica lor de o energie devastatoare.
 
The Thing au cantat in cadrul Atelierelor de improvizatie JADD pe 9 decembrie 2010 in vechiul club Control din pasajul Victoria.
 

Mostly Other People Do The Killing


locatie publicitara multipillar

"One of the most exciting and innovative bands on the modern jazz scene." (Tim Niland)
 
Mostly Other People Do the Killing este un cvartet de jazz din New York care-i include pe trompetistul Peter Evans, saxofonistul Jon Irabagon, basistul Moppa Elliott si bateristul Kevin Shea
 
Una dintre cele mai bune trupe de jazz din ultimii ani, MOPDTK canta compozitiile basistului Moppa Elliott. Concertele lor iau adeseori forma unor suite in care grupul face tranzitia intre piesele originale si standarde de jazz, folosindu-se de elemente teatrale dar si din rock, pop sau muzica clasica.
 
MOPDTK au cantat in cadrul Atelierelor JADD pe 9 aprilie 2014 in clubul Control, sala Berlin.