Jadd.ro
Atelierele de improvizatie JADD About JADD Events Links  
Jadd.ro
My Photos My Videos Where in Romania Resources Contacts
 
Public and Private Support
The JADD series of performances is a project of JADD non-profit organization.

We need help from people who are interested in experimental music and who believe that artists should be supported. Your generous contribution directly impacts JADD's future programming.

Evenimente anterioare
Ig Henneman & Ab Baars Duo >>
Volcano the Bear >>
The EX >>
Survival Unit III >>

 

 
Jadd's friends:

Konfrontationen


Music Unlimited


Club Control
our venue and partner

 

MOSTLY OTHER PEOPLE DO THE KILLING

BUCURESTI, 9 APRILIE 2014 - CONTROL CLUB

Atelierele de improvizatie JADD revin in Control Club - sala Berlin cu un concert MOSTLY OTHER PEOPLE DO THE KILLING, pe 9 aprilie 2014.

Mostly Other People Do the Killing este un cvartet de jazz din New York care-i include pe trompetistul Peter Evans, saxofonistul Jon Irabagon, basistul Moppa Elliott si bateristul Kevin Shea. Grupul s-a format in anul 2003 si a inregistrat 5 albume la casa Hot Cup, cele mai cunoscute fiind "Shamokin!!!" si "This Is Our Moosic", iar ultimele din 2013, "Slippery Rock" si "Red Hot".

Una dintre cele mai bune trupe de jazz din ultimii ani, MOPDTK cânta compozitiile basistului Moppa Elliott. Concertele lor iau adeseori forma unor suite în care grupul face tranzitia între piesele originale si standarde de jazz, folosindu-se de elemente teatrale dar si din rock, pop sau muzica clasica.

Trompetistul Peter Evans cânta in ultimii ani cu 2 triouri excelente, cu Mary Halvorson si Weasel Walter, si al doilea cu Tim Dahl si Mike Pride, are propriile sale formatii, un cvartet si un cvintet , dar bineînteles îl gasim în nenumarate colaborari. Pe una dintre ele am putut s-o admiram la ultima editie a festivalului A l'Arme la Berlin, alaturi de Johannes Bauer, Louis Rastig si mai vechiul nostru prieten, bateristul Paal Nilssen Love. Evans este considerat unul dintre cei mai novatori muzicieni actuali, fiind prezent în mai toate topurile « Musician of the Year » întocmite de publicatiile de specialitate din ultimii ani.

Cu o mare putere de expresie si capacitate de improvizatie si cu un imens bagaj de cunostinte capatata de la profesorii sai, printre care ii enumeram doar pe Dave Liebman, Roscoe Mitchell sau Greg Osby, saxofonistul Jon Irabagon a câstigat în 2008 Thelonious Monk Competition, o competitie care pune mare accent atât pe traditie cât si pe inovatie. Recent el si-a lansat propria casa de discuri, Irabagast Records. Irabagon continua sa cânte cu legendarul baterist Barry Altschul în duo sau trio cu basistul Mark Hellias, iar recent a devenit parte din cvintetul trompetistului si compozitorului Dave Douglas. Anul trecut ne-a surprins cu un disc extraordinar înregistrat la casa Not Two, Absolut Zero, alaturi de sectia ritmica a trioului portughez Red Trio, Hernani Faustino si Gabriel Ferrandini, poate unul dintre cele mai bune albume din 2013.

Leaderul formatiei, basistul si compozitorul Moppa Elliott îsi petrece cea mai mare parte din timp predând studentilor sai la St. Mary's High School. Pe lânga acest lucru, produce albume pentru propria casa de discuri Hot Cup, conduce MOPDTK si cânta alaturi de alte grupuri din New York ca Wildlife Control, Alice sau Jon Lundbom and Big V Chord. A aparut de câteva ori în topurile criticii DownBeat la categoria "Rising Star Composer".

Bateristul Kevin Shea revine la atelierele JADD dupa 4 ani de la spectaculoasa sa aparitie alaturi de Matt Mottel în duo-ul TALIBAM!, formatie cu care a înregistrat recent albumul Polyp împreuna cu Weasel Walter. Un baterist cu o tehnica unica si un stil greu de caracterizat, Shea a fost numit recent "Best Drummer" în topul celor de la The Village Voice.

"One of the most exciting and innovative bands on the modern jazz scene." - Tim Niland

"Jazz Group of the Year" 2011 El Intruso

 
© May - 2024 jadd.ro - Bucharest Romania.   hosted by wizard