Jadd.ro
Atelierele de improvizatie JADD About JADD Events Links  
Jadd.ro
My Photos My Videos Where in Romania Resources Contacts
 
Atelierele JADD
Ken Vandermark / Paal Nilssen-Love >>
Talibam! >>
The Thing >>
Ilia Belorukov >>
Joe McPhee Survival Unit III >>
Volcano the Bear >>
The EX >>
Ig Henneman & Ab Baars Duo >>
MOPDTK>>

Public and Private Support

The JADD series of performances is a project of JADD non-profit organization.

We need help from people who are interested in experimental music and who believe that artists should be supported. Your generous contribution directly impacts JADD's future programming.

 

TALIBAM!

BUCURESTI, 13 mai 2010, CONTROL CLUB

TALIBAM! Is a FUN BAND THAT ENTERTAINS: un duo fascinant de agro-improv din creuzetul New York City. Matt Mottel (synths) si Kevin Shea (drums) sunt inspirati si plini de resurse creative, asa ca inca de la infiintare, in 2003, muzica lor eclectica si consistenta a fost insistent laudata in reviste ca Wire, Village Voice, NY Times, Pitchfork, Tiny Mix Tapes, Drownedinsound.com etc. Ca si vigoarea muzicii lor avangardiste, entuziasmul aprecierilor a fost sustinut de-a lungul nenumaratelor concerte si turnee, celor 18 albume, marturie facand si colaborarile cu muzicieni precum Cooper Moore, Peter Evans, Daniel Carter, sau membri ai BATTLES, TV ON THE RADIO, GRIZZLY BEAR, WOODS, AKRON FAMILY etc.

Figura lui Mottel ar trebui sa ii fie cunoscuta oricui este familiar cu scena cluburilor newyorkeze a ultimilor 10 ani, el detonand inca de la 16 ani bombe electrice pe sintetizator printre oameni ca Akron Family, Jeffrey Lewis, Chris Taylor (Grizzly Bear), Chris Corsano, Ras Moshe etc. Gimnastica scenica si tehnica percutiei lui Shea au fost obiect de adulatie pentru cei care l-au cunoscut in trupe ca Storm & Stress,Coptic Light, Peter Evans Quartet, Kyp Malone (TV on the Radio), Tyondai Braxton (Battles), Mostly Other People Do The Killing etc.

Talibam! este o trupa de concert, cei 7 ani de relationare scenica facand din live-urile lor experiente muzicale contemporane unice. Intr-o perioada in care cultura se gripeaza liniar-oportunist, Talibam! se extinde si se exploreaza. Prin ne-ralierea la un gen, lipsa unor predispozitii estetice sau a normelor uzuale a ceea ce inseamna “o trupa” cei doi reusesc sa se desprinda. Mai inclinati sa faca show decat ne-am astepta reducandu-i la o estetica “avant” (sic!), virilitatea percutiei si tonul primar al sintetizatorului amplificat au cucerit atat audiente “virgine” cat si “cunoscatori” din toata lumea.

Intensitatea paroxistica a injectiei cu adrenalina constituita de mixul furios si amuzant de party-noise terorist-jucaus cu post-prog spacey, cadenta math-rock pana la combinatii halucinante de punk-polka, americana, corale funk, afro-pop si garage, sludge exploziv dar si sensibilitati electro-acustice este devastatoare. Spectaculozitatea free cerebrala dar nu mai putin dementa a improvizatiei fac din ei un punk Coltrane ce va lasa publicul in post-orgasmic chill, cu zambetul pe buze.

"Floating between free jazz and no wave, Talibam! conjures the holy ghosts of New York City's musical underground while providing a fresh, albeit sweaty, perspective on the politics of noise." - PRINTED MATTER

 
© Feb - 2024 jadd.ro - Bucharest Romania.   hosted by wizard